ÄPPELDRICKA

Vissa år då vi fått mycket äpplen har vi lämnat in stora delar av skörden till ett musteri, vilket har varit fantastiskt, äppelmust är ju så himla gott!
Men i år fick vi inte tillräckligt med frukt, så vad gör man då? Jo, lite hemmagjord äppeldricka så klart 😊! I avsaknad av fruktpress eller andra hjälpmedel fick den göras på allra enklaste vis.
 
Trädgårdsnooben
 
Jag gjorde så här:
1. 1,5 kg urkärnade äpplen tärnas och läggs i 3 liter kokt avsvalnat vatten tillsammans med 1/2 msk citronsyra och 1/2 tsk natriumbensoat.
 
2. Låt bunken stå i kylen i 3 dygn (med omrörning då och då).
 
3. Sila och häll upp på väl rengjorda flaskor.
 
4. Enligt orginalreceptet ska man i samband med det också tillsätta 2 dl socker (vilket jag måste tillstå att jag faktiskt glömde bort, men det är jag så här i efterhand glad över eftersom jag tycker drickan blev perfekt som den blev utan socker).
 
Socker eller inte, det beror förstås på tycke och smak men också på vilken äppelsort man har, så det bästa är att smaka sig fram.
 
Trädgårdsnooben