FRÖKNÄCKE

November har verkligen levt upp till sitt rykte i år, hittills har det varit grått, trist och regnigt, i alla fall här i mina trakter 😞. Jag kan nästan inte komma ihåg när jag såg solen senast.
 
Foto: trädgårdsnooben
 
Nåväl, när det inte är så lockande att vara ute, då gäller det att hitta på något roligt inomhusgöra istället, man kan ju till exempel baka. Varför inte testa fröknäcke som är så himla gott och enkelt att sno ihop.
Passar till alla tillfällen, både frukost, mellanmål och enligt mig smakardet  kanske allra bäst på kvällskvisten tillsammans med ett glas vin, färskost och en klick fikonmarmelad.
 
Fröknäcke - enkelt recept
 
Du behöver (en plåt):
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
2½ dl kokat vatten
½ dl rapsolja
flingsalt
 
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
2. Koka vattnet och tillsätt det och oljan till mjöl- och fröblandningen
3. Tryck ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper, dela i önskade stora bitar och strö över flingsalt.
4. Grädda på 150 grader i mitten av ugnen ca 1 timme (håll koll så att brödet inte bränns).
 
 
Foto: trädgårdsnooben
Receptet är hämtat från Mitt kök