SAFFRANSSKORPOR

Duggregn ute, och knappast inget dagsljus alls! Då gäller det att sysselsätta sig inomhus istället och idag gjorde jag bland annnat saffransskorpor.
Enkla att baka och så goda till glöggfikat 💓! Rekommenderas!
 
Foto:trädgårdsnooben
Första gången jag gör saffransskorpor och det kommer säkerligen inte att bli den sista. Så överraskande goda 👌!
 
Saffransskorpor - enkelt recept
 
Du behöver (ca 35 st):
100 g smör
1 g saffran (2 påsar)
2 ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl mandel, hackad
råsocker
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran i en kastrull, häll över i en bunke och rör ner äggen.
 
 2. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och den hackade mandeln, vänd ner i bunken. Forma degen till tre längder och lägg på en plåt med bakpapper. Strö över lite råsocker.
 
 3. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och ställ tillbaka plåten i ugnen.
 
4. Torka skorporna mitt i ugnen ca 10 minuter, stäng sedan av värmen och låt dem stå i eftervärme tills ugnen kallnat.
 
5. Förvara torrt.
 
Foto:trädgårdsnooben
Perfekt till glöggen!
 
Receptet hittade jag på SVT.se