SQUASHSOPPA
En och annan regn och ruskdag är helt ok. Det innebär ju också att det det känns mysigt att hålla sig inomhus och pyssla med annat än trädgården.
Bland annat kan man ju ägna sig åt grön matlagning och rolig läsning.
Bland annat kan man ju ägna sig åt grön matlagning och rolig läsning.

Foto: trädgårdsnooben
Du behöver (4 port):
1 kg squash (zucchini)
1 gul lök
3 klyftor vitlök
6 dl grönsaksbuljong
4-5 msk olivolja
20-25 basilikablad
Salt
Peppar
Parmesanost till servering
1 gul lök
3 klyftor vitlök
6 dl grönsaksbuljong
4-5 msk olivolja
20-25 basilikablad
Salt
Peppar
Parmesanost till servering
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär squashen i sockerbitsstora bitar.2. Hetta upp lite olja i en kastrull. Fräs lök, vitlök och squash på medelvärme tills allt mjuknat, ungefär 5 minuter. Rör flitigt och tillsätt mer olja om det behövs.
3. Häll på grönsaksbuljongen och låt soppan koka tills squashen är helt genomkokt. Tillsätt basilikabladen och mixa soppan slät med ytterligare lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera soppan med lite riven parmesanost. och eventuellt solrosrosfrön.
Var noga med att fräsa lök och squash länge i generöst med olivolja, så blir soppan extra god.

Recept från kit.se