PRESSGURKA

Tre nyskördade gurkor omvandlade till snabbt inlagd pressgurka!
Pressgurka är något vi ofta hade på middagsbordet i mitt föräldrahem men som jag sen glömt bort. Nu är det dags att återinföra den på mitt matbord igen.
 
Så himla gott faktiskt! 😍
 
Foto:trädgårdsnooben
 
Du behöver:
1 färsk gurka
3 krm salt
1 dl vatten
2 msk socker
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
 
Gör så här:
1. Skiva färsk gurka tunt med osthyvel (skala ev först). Blanda med salt i en vid skål.
2. Lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll av spadet.
3. Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja. Rör tills sockret löst sig.
4. Lägg gurkan i en rengjord burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.
 
Foto:trädgårdsnooben
 

Kommentera här: